Online Başvuru ve Belge Teslim Tarihleri
4 Temmuz – 20 Temmuz 2023
Başvuru Belgeleri:
- Güncel Transkript Belgesi
- *** Yabancı dil belgesi (Koşullar programa katılım ölçütlerinde yer almaktadır.)
- Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunan öğrencilerimizin başvuru puanlarına +10 puan eklenecektir.
Başvuruların https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden online olarak yapılması gerekmektedir. Online başvuru sistemi 4 Temmuz 2023-20 Temmuz 2023, saat 16.00’a kadar açık olacaktır.
Başvuru https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinde ilgili başlığın altına 20 Temmuz 2023 16.00’a kadar yüklenecektir. Başvuru belgesi eksik veya geçersiz olan öğrencilerin başvurusu geçersiz sayılacaktır.
Sayfanın devamında yer alan çalışma takvimini takip etmeniz oldukça önemlidir. Belge teslim tarihleri ve diğer öenmli tarihler çalışma takviminde yer almaktadır.
Tahmini kontenjan tablosu için lütfen tıklayınız.
Programa Katılım Ölçütleri
Eskişehir Teknik Üniversitesi programlarından birine kayıtlı olmak (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (Hazırlık Hariç) ilk yarıyılı tamamlamış olmak.
|
Mevcut öğrenim kademesi içinde daha önce Erasmus+ Hareketlilik faaliyetinden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle birlikte toplam yararlanma süresinin 12 ayı geçmemiş olması. Seçilen öğrenciler 31 Mayıs 2024 tarihine kadar en az 2, en fazla 3 ay hibeli staj faaliyetlerini gerçekleştirebilirler. |
Yeterli Genel Not Ortalamasına sahip olmak; Lisans ve Ön Lisans için en az 2.20; Yüksek Lisans ve Doktora için en az 2.50. NOT: Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış, Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; |
Geçerli bir Yabancı Dil sınavından en az 60 puana sahip olmak
Eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan en az 60’a denk puana sahip olmak. |
Genel Not Ortalaması (GNO) ve Yabancı Dil Puanına (YDP) göre hesaplanan Erasmus+ Sıralama Puanının (ESP) en az 55 olması.
|
KA131 ERASMUS+ Staj Hareketliliği Programı 2022-1-TR01-KA131-HED-000060203 Nolu Proje Ülkelere Göre Aylık Hibe Miktarları* |
||
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri |
Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan |
750 Euro |
3. Grup Program Ülkeleri |
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye |
600 Euro |
Çalışma Takvimi
22 Haziran 2023 |
Tanıtım başvuru afişlerinin web sayfasında duyurulması |
4 Temmuz – 20 Temmuz 2023 |
ONLINE BAŞVURU Başvurular https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden online olarak yapılması gerekmektedir. Online başvuru sistemi 4 Temmuz 2023 tarihinden 20 Temmuz 2023, saat 16.00’a kadar açık olacaktır.
BELGE TESLİMİ BAŞVURU BELGELERİ
Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yapılan dil sınavı haricinde eşdeğerliği kabul edilen bir dil sınavı (TOEFL/CAE/CPE/Pearson PTE/Oxford Test of English) kullanılacak ise bu sınava ilişkin sonuç belgesinin;
|
24 Temmuz-26 Temmuz 2023 |
Başvuru yapan tüm öğrencilerin listesinin, Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında ilan edilmesi. Olası itirazların Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından kabulü ve değerlendirilmesi. |
27 Temmuz 2023 |
Nihai başvuru listesinin Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında duyurulması. |
28 Temmuz – 25 Ağustos 2023 |
Asil öğrencilerin staj yerlerinin tespit edilip, Kabul Mektuplarının alınması ve Yönetim Kurulu Kararı ile birlikte Uluslararası İlişkiler Birimi’ne iletilmesi. |
25 Ağustos 2023 |
Hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan asil öğrencilerin feragat dilekçelerinin verilmesi için son tarih. NOT: Bu tarihten sonra yapılacak feragatlerde -10 puan uygulanacaktır. |
28 Ağustos – 25 Eylül 2023
|
Yedek öğrencilerin staj yerlerinin tespit edilip, Kabul Mektuplarının alınması ve Yönetim Kurulu Kararı ile birlikte Uluslararası İlişkiler Birimi’ne iletilmesi. |
Ağustos 2023 |
Oryantasyon Eğitimi |
31 Mayıs 2024 |
Seçilen öğrenciler 31 Mayıs 2024 tarihine kadar en az 2, en fazla 3 ay hibeli staj faaliyetlerini gerçekleştirebilirler. (Hibeli staj süresi 3 ayı aşamaz, hibesiz staj süresi proje bitiş tarihini aşmamak şartıyla 12 aya kadar uzatılabilir, ancak dönem sonunda artan hibe olması durumunda hibesiz yapılan stajlarda hibelendirilebilir.) |
- Ön Başvuru süresi sonunda kontenjanlar, başvuru listeleri ve Erasmus+ Staj Hareketliliği Yeterlilik Listesi uib.eskisehir.edu.tr sayfasında duyurulacaktır. Ayrıca, Uluslararası İlişkiler Birimine uib@eskisehir.edu.tr eposta adresinden ulaşabilirsiniz.
- Öğrenciler, Staj Hareketliliğinden en az 2, en fazla 3 ay hibeli staj faaliyetlerini gerçekleştirebilirler. Hibeli staj süresi 3 ayı aşamaz, hibesiz staj süresi proje bitişinden önce hareketliliğin bitmesi şartıyla 12 aya kadar uzatılabilir, ancak dönem sonunda artan hibe olması durumunda hibesiz yapılan stajlarda hibelendirilebilir.
- Staj faaliyeti, öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde başvurunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.
- Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.
- Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunan öğrencilerimizin başvuru puanlarına +10 puan eklenecektir.
- Şartları sağlamak koşulu ile öğrenci maddi destekten feragat ederek hibesiz öğrenci olarak programdan faydalanabilir.
- 2022-2024 Proje Dönemi dâhilinde yararlanıcı öğrenciler Erasmus+ Staj Hareketliliğini en geç 31 Mayıs 2024 tarihine kadar bitirmek zorundadır.
- Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus+ kapsamında Yükseköğrenim öğrenci veya staj hareketliliğinden yararlanmış öğrencilerin sıralama puanı hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (Öğrenim - Staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan düşürülecektir.
- Yükseköğretim kurumunun öğrenim ve staj hareketliliği seçimlerini aynı başvuru ve değerlendirme süreci içerisinde gerçekleştirmesi halinde; daha önce hareketlilikten faydalanmayan bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, “-10 puan” azaltmanın hangi faaliyette uygulanacağı öğrencinin tercihine bırakılır. Bu durumda öğrenciden hangi faaliyette azaltma uygulanmasını tercih ettiğine yönelik bir dilekçe alınır. Daha önce hareketlilikten faydalanmış bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, daha önce faydalandığı hareketlilik türünden “-10” puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise “-20” puan azaltma uygulanır. Azaltmalar öğrencinin toplam puanı üzerinden yapılır.
- Engelli öğrencilerin (durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla) sıralama puanlarına 10 puan eklenecektir.
- Şehit ve gazi çocuklarının (durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla) sıralama puanlarına 15 puan eklenecektir.
- 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin sıralama puanlarına 10 puan eklenecektir.
- Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilerek öğrencilerin sıralama puanlarına 5 puan eklenecektir.
- Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılan öğrencilerin sıralama puanlarından 10 puan düşülecektir.
- Hareketliliğe seçilen öğrenciler için; Hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/oryantasyonlara mazeretsiz katılmama durumunda öğrencinin Erasmus+ hareketliliğine tekrar başvurması halinde -5 puan uygulanır.
- Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme durumunda öğrencinin Erasmus+ hareketliliğine tekrar başvurması halinde -5 puan uygulanır.
- Seçildiği halde Erasmus+ hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrenciler için feragat bildirim süresi tanınmıştır ve bu süre dâhilinde feragat bildiriminde bulunulmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusunda -10 puan düşürülecektir.
- Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır. Özel ihtiyaç desteğine gereksinim duyan öğrenci ve personelin kanıtlayıcı belge (örneğin özel ihtiyaç desteği engelliliğe ilişkinse, engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri veren doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi, kronik hastalıklar için doktor raporu) ibraz etmesi gerekmektedir.
- Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlara ilişkin detaylı bilgi için: https://uib.eskisehir.edu.tr/
DİKKAT!
- Hibeli olarak programdan faydalanacak öğrenci sayısı Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilecek bütçe doğrultusunda belirlenmiştir.
- Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.