KA131 Erasmus+ Staj Hareketliliği Programı 2021-2023 Proje Dönemi Başvurusu Uzatıldı!

KA131 Erasmus+ Staj Hareketliliği Programı 2021-1-TR01-KA131-HED-000003304 / 2020-1-TR01-KA103-080928 Nolu  Projelerin başvuruları başvuru sistemlerinde yaşanan sorun sebebiyle 10.02.2023 Cuma günü saat 16.00’ a kadar uzatılmıştır. Başvuru esnasında not ortalaması başvuru sisteminde görünmeyen öğrenciler 6 şubat 2023 tarihinden sonra başvuru yapmayı deneyebilirler. Bu kapsamda afiş ve çalışma takvimi tekrar güncellenecektir.

• Başvuru işlemleri, aşağıda linkleri yer alan, Erasmusport ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan e-devlet Kariyer Kapısı platformu üzerinden yürütülecektir.
  • Başvurular 11 Ocak 2023 tarihinde başlayıp https://erasmusport.eskisehir.edu.tr/ ve https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adreslerinin her ikisinden de online olarak 10 Şubat 2023 saat 16.00’ a kadar yapılmalıdır.

• Başvuru belgelerinin https://erasmusport.eskisehir.edu.tr/ ve https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/  adreslerine 30 Ocak 2022 16.00’a kadar yüklenmesi gerekmektedir. Bu sebep ile Birimimize belge teslimi yapmanıza gerek yoktur.

KA131 Erasmus+ Staj Hareketliliği Programı 2021-1-TR01-KA131-HED-000003304 Nolu Proje 2021-2023 Proje Dönemi projesine ayrılan kontenjan 30 kişidir.  Öğrenciler Hareketlilikten sadece 3 ay hibeli olarak faydalanabilir.

Tahmini kontenjan tablosu için lütfen tıklayınız.

**Başvuruların tamamlanmasından sonra kesinleşen kontenjan listesi yayınlanacaktır.

Başvuru tarihleri arasında, lütfen yukarıda belirtilen her iki sistem üzerinden de başvuru bilgilerinizi girdikten sonra “Başvurumu Tamamla” butonuna tıklayınız. Aksi takdirde bu işlemi gerçekleştirmeyen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvuru tarihlerinden sonra her iki sistem de otomatik olarak kapanacak ve herhangi bir işlem yapılmasına izin verilmeyecektir.

• Yabancı Dil Belgesi: Anadolu Üniversitesi ya da Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yapılan dil sınavı haricinde eşdeğerliği kabul edilen bir dil sınavı (TOEFL/CAE/CPE/Pearson PTE/Oxford Test of English) kullanılacak ise bu sınava ilişkin sonuç belgesi;
    • Hazırlık geçme notu/ESTU Erasmus dil sınavı/Anadolu Üniv. YDYO Dil Sınavı sadece 2 yıl geçerlidir.
    • Hazırlık geçme notunu kullanmak isteyen öğrenciler, güncel transkriptlerini sistemde “Yabancı Dil Sınavı” başlığı altına yüklemeleri yeterlidir. Ek bir belge sunulmasına gerek yoktur.
    • ESTU Yabancı Dil Sınavı ya da Anadolu Üniv. YDYO Dil Sınavı sonucunu kullanmak isteyen öğrencilerin skorları sistem tarafından otomatik olarak çekilecektir. İlgili alana sınav sonucunuzun ekran görüntüsünü yüklemelidirler.
    • Bunlar dışında eşdeğer bir sınav (TOEFL/CAE/CPE/Pearson PTE/Oxford Test of English) skoru kullanmak isteyen öğrenciler sınav sonuç belgelerini sisteme yüklemelidirler.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz, başvurularında lisans eğitiminde aldıkları “Hazırlık Atlama” puanlarını kullanamazlar.

Birimimize e-posta gönderirken, adınızı-soyadınızı ve hangi hareketliliğe başvuru yaptığınızı mutlaka belirtiniz. Çok fazla eposta trafiği yaşandığı için herhangi bir açıklama içermeyen, sadece eklerin gönderildiği mailler dikkate alınmayacaktır.

ÖNEMLİ:

Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2021 el kitabının 4.2.2 Seçim Ölçütleri maddesi uyarınca "Yükseköğretim kurumunun öğrenim ve staj hareketliliği seçimlerini aynı başvuru ve değerlendirme süreci içerisinde gerçekleştirmesi halinde; daha önce hareketlilikten faydalanmayan bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, “-10 puan” azaltmanın hangi faaliyette uygulanacağı öğrencinin tercihine bırakılır. Bu durumda öğrenciden hangi faaliyette azaltma uygulanmasını tercih ettiğine yönelik bir dilekçe alınır."

Not: Başvuruda yabancı dil puanı olarak Erasmus Sınav Puanını kullanmak isteyen öğrencilerin başvuru belgesi olarak başvuru sayfasında dil puanlarını seçtikten sonra ekran görüntülerini yüklemeleri gerekmektedir.

Sorularınız için uib@eskisehir.edu.tr  adresinden birimimizle iletişime geçebilirsiniz.