ESTÜ Duyurular

2023-2024 Akademik Yılı Güz veya Bahar Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Hk.!

Sevgili Öğrencilerimiz,

Son zamanlarda yaşanan üzücü durumlar dolayısı ile 14 Şubat 2023 tarihinde başvurusunu başlatmayı planladığımız Öğrenim Hareketliliği başvurusu 21 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır. 

Başvuru şartları ve süreçlerine dair detaylı bilgi güncellenen Afiş ve Çalışma takvimlerinde bulunmaktadır. Lütfen Afiş ve Çalışma takvimlerini dikkatli bir şekilde inceleyiniz.

 

Başvuru Sayfası: https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris

 

Afiş ve Çalışma takvimine ulaşmak için tıklayınız. 

 

Kontenjan Tablosuna ulaşmak için tıklayınız

 

!!! Başvuru Esnasında Dikkat Edilecekler hakkındaki bilgilendirmeyi başvuru yapmadan önce dikkatli bir şekilde okuyunuz.

 

Kontenjan Hakkında Bilgilendirme;

 

Öğrencilerimiz sadece Güz veya Bahar döneminde hareketlilikten faydalanabilecektir ancak sistem üzerinden başvuru yaparken sadece "Güz" seçeneği bulundu için; karşı kurumlara yerleştirme işlemi yapılır yapılmaz öğrencilerimizden bir dilekçe ile tercih ettiği dönem bilgisi talep edilecektir. Başvurularınızı yaparken hangi dönem hareketlilikten faydalanmak istediğiniz konusunda da karar vermeniz tavsiye edilmektedir.

● Anlaşmalar başvurular başlayana kadar güncellenebilecektir. Başvurular başladıktan sonra anlaşmalarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

● Artan kontenjanlar dönemler arası aktarılabilir.

 

ÖNEMLİ! Birinci ve ikinci derece akrabaları (anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri) veya kendileri, yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları başvurularda +10 puan ile önceliklendirilir. Başvuru esnasında kanıtlayıcı belge sunulmalıdır. Bu durum hakkında detaylı bilgi almak için lütfen uib@eskisehir.edu.tr eposta adresinden bize ulaşınız. 

DİKKAT: Başvuru belgelerinin zamanında sisteme yüklenmemesi veya eksik belge yüklenmesi ve başvurunun tamamlanmaması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

DİKKAT:  Erasmus+ sıralama puanı, genel not ortalamasının %50’si ve yabancı dil puanının %50’si alınarak oluşturulmaktadır.

DİKKAT: Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus+ kapsamında Yükseköğrenim öğrenci veya staj hareketliliğinden yararlanmış öğrencilerin sıralama puanı hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (Öğrenim - Staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan düşürülecektir.