ESTÜ Duyurular

2022-2023-I Yabancı Dil Sınavı İlk Aşama için Yer ve Saat Bilgisi Açıklanmıştır!

17 Aralık 2022 Cumartesi günü Saat 10.00’da yapılacak olan Uluslararası Değişim Programları için Yabancı Dil Sınavı sınav yeri bilgileri için tıklayınız.

  • Sınav saat 17 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır. Sınav 150 dakika sürecektir. Öğrencilerimiz saat 09.30’dan itibaren sınav salonlarına giriş yapılabilecektir.
  • Sınava geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Sınav Mühendislik Fakültesi - Endüstri Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümü binalarında yapılacaktır. Listede sınav yerinizi dikkatli bir şekilde kontrol ediniz.
  • İmzalı başvuru formlarınızı, kimliğinizi ve öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

İlk Aşama Çoktan Seçmeli Test, Dilbilgisi (Grammar), Kelime Bilgisi (Vocabulary) ve Okuma Becerileri (Reading Skills) ve Dinleme Becerilerinden (Listening Skills) oluşmaktadır.  60 puan ve üzeri puan alan öğrenciler ikinci aşamaya girmeye hak kazanır.

YDS ve YÖKDİL sınavlarından 60 puan ve üzeri puan alan öğrenciler birinci aşamadan muaf olarak ikinci aşamaya girmeye hak kazanır

Not:

  • Bu sınav Erasmus+ Değişim Programları ve Mevlana Değişim programı için kullanılabilecektir.
  • Dil sınavına gireceğini beyan eden öğrencilerin mazeretsiz sınava girmemesi halinde (öğrencinin Erasmus+ hareketliliğine tekrar başvurması halinde uygulanır) öğrencinin toplam puanına -5 puan uygulanır. Öğrencilerin mazeretlerini en geç 15 Aralık 2022 tarihi saat:16.00'a kadar UİB'e dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.

Sorularınız için uib@eskisehir.edu.tr adresinden Birimimizle iletişime geçebilirsiniz.