ESTÜ Duyurular

2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlıyor!

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Programı 2021-1-TR01-KA131-HED-000003304 nolu 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi online başvuruları 15 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 1 Mart 2022 16.00’da sona erecektir.

Erasmus+ KA131 Öğrenim Hareketliliği 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi başvuruları online yapılacak ve başvuru belgeleri Erasmusport sisteminde ilgili başlık altına yüklenecektir. Bu sebep ile Birimimize belge teslimi yapmanıza gerek yoktur.

Afiş ve Çalışma Takvimi için lütfen tıklayınız.

Kontenjan dağılımı için tıklayınız.

Başvuru tarihleri arasında, lütfen başvuru bilgilerinizi girdikten sonra sayfanın sonunda yer alan “Başvurumu Tamamla” butonuna tıklayınız. Aksi takdirde bu işlemi gerçekleştirmeyen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvuru tarihlerinden sonra sistem otomatik olarak kapanacak ve herhangi bir işlem yapılmasına izin verilmeyecektir.

Eğer başvuru sırasında kullandığınız dil puanı "Erasmus Sınavı" ya da "Hazırlık Atlama" sınavı dışındaki geçerli sınavlara ait bir puan ise (YÖKDİL ya da YDS gibi), sadece ilgili dil sınavına ait sonuç belgenizi sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz, başvurularında lisans eğitiminde aldıkları “Hazırlık Atlama” puanlarını kullanamazlar.

Birimimize e-posta gönderirken, adınızı-soyadınızı ve hangi hareketliliğe başvuru yaptığınızı mutlaka belirtiniz. Çok fazla eposta trafiği yaşandığı için herhangi bir açıklama içermeyen, sadece eklerin gönderildiği mailler dikkate alınmayacaktır.

ÖNEMLİ:

Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2020 el kitabının 4.2.2 Seçim Ölçütleri maddesi uyarınca "Yükseköğretim kurumunun öğrenim ve staj hareketliliği seçimlerini aynı başvuru ve değerlendirme süreci içerisinde gerçekleştirmesi halinde; daha önce hareketlilikten faydalanmayan bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, “-10 puan” azaltmanın hangi faaliyette uygulanacağı öğrencinin tercihine bırakılır. Bu durumda öğrenciden hangi faaliyette azaltma uygulanmasını tercih ettiğine yönelik bir dilekçe alınır."

Başvuruları devam etmekte olan 2020-2023 Projesine ait Staj ve açılacak olan 2021-2023 Proje dönemi Öğrenim Hareketliliği ilanlarının her ikisine de başvuran/başvurmayı düşünen öğrencilerin isteğine bağlı olarak programların bir tanesinden 10 puan düşmesi zorunludur.

Her iki programa aynı anda başvuran öğrencilerin imzalı dilekçelerini de sistem de gerekli alana yüklemeleri gerekmektedir.

Dilekçe için tıklayınız.

Sorularınız için uib@eskisehir.edu.tr  adresinden birimimizle iletişime geçebilirsiniz.