ESTÜ Duyurular

2021-2023 Proje Dönemi KA131 Erasmus+ Personel Ders Verme / Eğitim Alma Hareketliliği Proje No: 2021-1-TR01-KA131-HED-000003304 BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

BAŞVURU

Başvurular 14 Haziran 2023 tarihinde başlayıp https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden online olarak 14 Temmuz 2023 saat 16.00’ a kadar yapılacaktır.

Aşağıda yer alan belgelerin https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresine başvuru sistemi üzerinden 14 Temmuz 2023 16.00’a kadar yüklenmesi gerekmektedir.

Faaliyetten yararlanmak üzere seçilen yararlanıcılar faaliyetlerini en geç 31 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlayacaktır.

KONTENJAN

  • Ders verme Hareketliliği kapsamında: 6 Kişi                                        
  • Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında: 6 Kişi

Not: 2021-2023 Proje Dönemi Erasmus+ Personel Ders Verme / Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında kurumumuza tahsis edilen hibe miktarından faydalanacak kişi sayısı gidilmek istenen ülke ve hibe miktarları, seyahat miktarı ve süreye göre değişiklik gösterebilmektedir.

BAŞVURU BELGELERİ:

  • Yabancı dil sınav sonuç belgesi (ÜDS, KPDS, YDS, TOEFL veya YÖKDİL) (varsa)
  • Erasmus+ Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/MYO Bölüm Koordinatörlük veya Yardımcı Koordinatörlük belgesi (Birim veya Bölüm yazısı yeterlidir) (varsa)
  • Engellilik veya Şehit/Gazi yakını belgesi (varsa)
  • Davet Mektubu (* Dijital beceriler ve yapay zeka alanında gerçekleştirilecek Hareketliliklerde ek puan uygulamasından faydalanılması için Başvuru esnasında kabul mektubu yüklemek zorunludur.)

KİMLER FAYDALANABİLİR?

●        Ders Verme Hareketliliğinden, Üniversitemizde ders vermekle yükümlü öğretim elemanları;

●        Eğitim Alma Hareketliliğinden, Üniversitemizde tam/yarı zamanlı çalışan kadrolu/sözleşmeli tüm personel faydalanabilir.

2021-2023 Proje Dönemi Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları*

Gruplar

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük hibe miktarları (Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç 14. Bölge Ülkeleri

162

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 5. Bölge Ülkeleri

144

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye *

126

 

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

Seyahat Mesafesi

Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

10 ila 99 KM arasında

23

-

100 ila 499 KM arasında

180

210

500 ila 1999 KM arasında

275

320

2000 ila 2999 KM arasında

360

410

3000 ila 3999 KM arasında

530

610

4000 ila 7999 KM arasında

820

-

8000 KM veya daha fazla

1.500

-

ÖNEMLİ:

  • Ders Verme faaliyetinde başvuru yapılacak bölüme ait “Kurumlararası Anlaşma” olması zorunludur. Üniversitemizin ders verme faaliyetleri kapsamında sahip olduğu aktif anlaşmalar, anlaşmalara ait kontenjan sayıları ve her kontenjan için hangi bölümlerin/birimlerin başvuruda bulunabileceği bilgisine https://erasmusport.eskisehir.edu.tr/tr/euc-agreements/list adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Değerlendirme ölçütleri ve genel puanın hesaplanması hakkındaki bilgiye https://uib.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/degerlendirme-olcutleri web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • Eğitim Alma Faaliyeti için başvuru yöntemi hakkındaki bilgiye https://uib.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/personel-egitim-alma-hareketliligi-faaliyetten-faydalanma-kosullari web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • Ders Verme Faaliyeti için başvuru yöntemi hakkındaki bilgiye https://uib.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/personel-ders-verme-hareketliligi-faaliyetten-faydalanma-kosullari web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • Şartları sağlamak koşulu ile personel maddi destekten feragat ederek 0 Hibeli olarak programdan faydalanabilir.
  • Engelli personele ilişkin ilave destek ve imkânlar hakkındaki bilgiye https://uib.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/erasmus-programi-ozel-ihtiyac-destegi web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • *Hibe miktarları Ulusal Ajans tarafından belirlenmiş olup 2021-2023 Proje Dönemine aittir.

DİKKAT!

  • Hibeli olarak programdan faydalanacak personel sayısı Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilecek bütçe doğrultusunda belirlenir.
  • Programdan hibeli ya da hibesiz yararlanacak toplam personel sayısı var olan anlaşmalarda tanımlanan kontenjanlar ile sınırlıdır.
  • Erasmus+ Programı Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

14 Haziran 2023 – 14 Temmuz 2023

 

ONLINE BAŞVURU TARİHİ

 

  • Başvurular https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ linkinden gerçekleştirilecektir.
  • Online başvuru sistemi 14 Temmuz 2023, 16.00’a kadar açık olacaktır.

14 Haziran 2023 – 14 Temmuz 2023

 

 

 

DİKKAT

Başvurunun tamamlanması için;

  • Yabancı dil sınav sonuç belgesi (ÜDS, KPDS, YDS, TOEFL veya YÖKDİL) (varsa)
  • Erasmus+ Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/MYO Bölüm Koordinatörlük veya Yardımcı Koordinatörlük belgesi (Birim veya Bölüm yazısı yeterlidir) (varsa)
  • Engellilik veya Şehit/Gazi yakını belgesi (varsa)
  • Davet Mektubu (* Dijital beceriler ve yapay zeka alanında gerçekleştirilecek Hareketliliklerde ek puan uygulamasından faydalanılması için Başvuru esnasında kabul mektubu yüklemek zorunludur.)

 

Başvurular online olarak alınacak olup, https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/  adresine 14 Temmuz 2023, 16.00’a kadar yukarıdaki belgelerin yüklenmesi gerekmektedir.

 

ÖNEMLİ UYARI

* Başvuru tarihleri arasında başvurunuzu sistem üzerinden güncelleyebilirsiniz.

* Hareketlilikler en geç 31 Ekim 2023 tarihinde tamamlanmış olmalıdır.

 

 

18 Temmuz 2023

Başvuru yapan tüm personelin Erasmus+ Personel Ders Verme/Eğitim Alma Değerlendirme Ölçütlerine göre hazırlanan puan sıralı listesinin, Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında ilan edilmesi

18 Temmuz 2023 – 20 Temmuz 2023

Başvuru sonuçlarına itiraz süresi; olası itirazların Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından kabulü ve değerlendirilmesi

21 Temmuz 2023

İtiraz süresi sonunda Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma nihai puan sıralama listelerinin Uluslararası İlişkiler Biriminin web sayfasında duyurulması

21 Ağustos 2023

Kabul mektuplarının veya feragat dilekçelerinin verilmesi için son tarih 21 Ağustos 2023 saat 16.00’dır.

Kabul mektupları bu tarihe kadar teslim edilmediği taktirde yedek personele sıra geçecektir.

NOT: Bu tarihten sonra yapılacak feragatlerde -10 puan uygulanacaktır.

22 Ağustos 2023

Feragat süresi sonunda Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma nihai puan sıralama listelerinin yenilenerek Uluslararası İlişkiler Biriminin web sayfasında duyurulması

31 Ekim 2023

Hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan personelin en geç 31 Ekim 2023 tarihine kadar hareketlilik faaliyetlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Önemli Not!

Yedekler içinde yer almaktayken asil faydalanıcı durumuna geçen personele 15 gün davet mektubu bulma süresi tanınacaktır. 15 gün sonunda davet mektubu temin edilememesi durumunda feragat edilmesi gerekmektedir. Listeler ve tarih bilgileri web sitemizde yayınlanacak ve e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır